studio mebli JOANNA

sobota, 10 maja 2014

Kamień w kuchni

Zapraszam na http://www.studiomebli.com.pl


Granit, marmur czy konglomerat kwarcowy to najlepsze materiały przeznaczone na zastosowanie w kuchni. Dzięki wysokiej odporności na zarysowania, temperaturę i uszkodzenia mechaniczne nie zagrozi im żadne upuszczone naczynie, garnek czy nóż. Naturalna odporność skały na wysoką temperaturę również ułatwi codzienne gotowanie. Kamień jest również łatwy do utrzymania w czystości, granit czy kwarc są uodpornione na wszelkie zaplamienia i przebarwienia, natomiast marmur można zabezpieczyć przed nimi na długie lata dzięki właściwej impregnacji. Dzięki temu blaty w kuchni wykonane z kamienia należą do najbardziej higienicznych więc bezpiecznych dla zdrowia.

Niepowtarzalna, różnorodna faktura i kolorystyka skał pozwala na uzyskanie wyjątkowego efektu każdej aranżacji. Niezależnie od tego, czy chcemy nadać ciepła rustykalnej kuchni wykorzystującej klasyczne zastosowanie naturalnych materiałów, czy zależy nam na nadaniu nowoczesnego sznytu poprzez połączenie kamienia ze szkłem i metalem, to materiał ten sprawdzi się w każdej sytuacji.
Piotr Krzysztofiak z małopolskiej firmy kamieniarskiej Milbart:
Kuchnia stanowi bardzo intymne wnętrze, w którym spędzamy wiele czasu całą rodziną. Dzięki zastosowaniu naturalnej skały w połączeniu z nowoczesnymi trendami łączenia kamienia ze szkłem i metalem możemy uzyskać niepowtarzalny i indywidualny charakter aranżacji, dzięki któremu wspólne gotowanie czy spożywanie posiłków nie tylko przebiegać będzie w miłej atmosferze, ale również będzie bardzo praktyczne.
Chociaż blat w kuchni jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia i odpowiada za jego duszę, to charakteru nadają jej dodatki. Aluminiowe lub stalowe wykończenia elementów zabudowy kuchni czy szklane elementy na ścianach idealnie skomponują się z kamieniem naturalnym nadając wnętrzu nowoczesny, industrialny charakter.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

www.studiomebli.com.pl